Programari lliure

A Solatec defensem el programari lliure i intentem promoure la seva utilització.

Què és el programari lliure? Segons la Viquipedia: “El programari lliure (en anglès free software) és el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets.”

Aquest programari permet a molts dels nostres clients estalviar molts diners en llicencies. Es evident que no sempre es possible utilitzar programari lliure, però per la majoria de les PIME si que ho és, si més no, en un percentatge força alt de les seves aplicacions.

La majoria d'aplicacions comercials de codi tancat tenen el seu equivalent en programari lliure. Sense fer un gran esforç d'aprenentatge es possible passar d'uns als altres. Tot i que molta gent assimila el programari lliure als sistemes operatius basats en GNU/Linux, es molt mes que això. Aplicacions tant conegudes com el navegador Firefox ho són.

A moltes PIME els resultaria realment senzill substituir les aplicacions comercials de codi tancat per programari lliure. Segurament només necessiten l'aconsellament adequat i aquesta es la nostra tasca: assessorament, implantació, i manteniment.

Alguns dels exemples de programari lliure, utilitzats en les nostres instal·lacions són:

Ubuntu: És un sistema operatiu fàcil i còmode. Un dels més utilitzats actualment per estacions de treball i servidors. Amb tres versions diferents d'escriptori pot adaptar-se a la majoria d'usuaris, tinguin o no coneixements de GNU/Linux.

Fedora: És un sistema operatiu orientat, sobre tot a servidors. Requereix uns coneixements més amplis de GNU/Linux per tal d'administrar-lo correctament.

LibreOffice: És una suite ofimàtica complerta. Una alternativa lliure i funcional al conegut Microsoft Office. Existeixen versions per gairebé totes les plataformes: Windows, GNU/Linux, MacOS, etc.

Mozilla Firefox: És un navegador d'Internet. Una alternativa de codi lliure per l'Internet Explorer. És més segur, més ràpid i per tant més recomanable que aquest.

Mozilla Thunderbird: És un client de correu electrònic. Es una alternativa a l'Outlook Express, més ràpid i segur. Afegint-li el complement Lightning es converteix en una alternativa al Microsoft Outlook, amb contactes, calendari de cites, etc.

Gimp: És una aplicació de manipulació d'imatges. Una alternativa lliure a l'Adobe Photoshop.

I això només és una mostra. Hi ha infinitat de programari lliure esperant a ser descobert i utilitzat.

Si vols més informació, contacta aquí.

Segueix-nos a:

Facebook

LinkedIn

Membre associat de:

aseitec 2016

Cecot

Idioma

Cercar

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per millorar experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació